DeUitgeesterartikel

Somberheid en stress de baas dankzij Blomcoaching.nl

 

Verschenen in De Uitgeester op woensdag 17 augustus 2016.

Blomcoaching.nl is een praktijk voor coaching en training in Uitgeest, bedoeld voor wie in werksituaties of privé worstelt met teveel spanning en stress. Sociologe Annelies Blom is sinds 2015 gecertificeerd trainer in Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Deze training, ontwikkeld aan de Universiteit van Oxford, is effectief in het reduceren van stress, depressie en slaapproblemen. Ook bij mensen zonder klachten verbetert Mindfulness de kwaliteit van leven aanzienlijk.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 08.56.48

Coaching

Blom: “Stel, je zit ergens mee, een moeilijke situatie op je werk of in combinatie met thuis. Je ligt er ’s nachts wakker van en je loopt helemaal vast. Als coach kan ik dan helpen bij het vinden en uitvoeren van een oplossing die bij jou past. Je krijgt stapsgewijze begeleiding, helemaal gericht op jouw eigen vragen en situatie. Je gaat je zekerder voelen en je kunt zelf verder. Wie een coach raadpleegt is niet gek, maar juist verstandig: Je bespaart jezelf veel onnodige ellende. Je wint toch ook bijvoorbeeld juridisch advies in, als dat nodig is?”

Mindfulness

Mindfulness (MBCT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van aandachtsoefening. Vaak denken mensen bij Mindfulness in eerste instantie aan ‘zweven op een matje.’ Die associatie met spiritualiteit is niet zo vreemd, want de oefeningen zijn al 2500 jaar oud en vinden hun oorsprong in het Boeddhisme. De 8-weekse MBCT-training van Blomcoaching.nl staat met beide voeten op de grond. De training richt zich op het verminderen van somberheid, stress en zelfkritiek. Deelnemers die de training hebben gevolgd, geven aan zich mentaal sterker en zekerder te voelen.

“We doen veel automatisch. Dat is logisch. Maar soms is het nodig om eerst weer bewust te zijn van wat zich bij onszelf van binnen afspeelt om het te kunnen verwerken. Mindfulness helpt daarbij,” verklaart Blom. “Het aantal burnouts is hoog en het vermogen om dit zelf te herkennen isvaak weg. 40 Procent van alle werknemers geeft aan dat er iets moet gebeuren aan de (werk)druk. Aandachtstraining wordt steeds populairder, maar we zijn nog in de beginfase. We weten nu toch ook dat roken slecht is en bewegen goed om te kunnen blijven functioneren?”

Coaching-gesprekken en individuele training vinden plaats in een praktijkruimte aan huis. Verder werkt Annelies Blom voor organisaties op locatie en organiseert zij Mindfulnesstraining in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. In het kader van duurzame inzetbaarheid, vitaliteitsmanagement en gezondheidsmanagement wordt coaching en/of Mindfulness-training veelal vergoed door de werkgever.

Update 17 maart 2017:

Is de training iets voor jou of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan op 5 april aanstaande naar de informatieavond over Mindfulness in Dorpshuis De Zwaan. In anderhalf uur licht Annelies Blom toe wat Mindfulness is en wat je zoal mag verwachten van de 8-weekse training. Op maandag 8 mei 2017 start de 8-weekse training Mindfulness in De Zwaan. Kosten voor de informatieavond bedragen € 7,50 per persoon. Reserveren of inschrijven kan via www.blomcoaching.nl.

Terug naar Mindfulness info-avond

Aanmelden info-avond via contactformulier – klik hier
of whatsapp – 06-24447688
of mail naar info @ blomcoaching.nl