Foto: Koen Flierman

Ervaring deelnemer 8-weekse training mindfulness

Hoe ervaren deelnemers de 8-weekse training Mindfulness?

Inge (43) was eerder deelnemer aan de 8-weekse training en vertelt over haar persoonlijke ervaring daarmee:

“Als werkverdeler word ik minstens vijftien keer in een uur gebeld. Ondertussen hangt mijn beeldscherm vol met gele post-its:  niet vergeten te bellen, te mailen, uit te zoeken, te vragen, door te geven en intussen staat er alweer iemand naast mijn bureau. Ik moet de hele tijd van alles regelen en dat gaat non-stop door. Ook ’s avonds. Wanneer ik dan uiteindelijk doodmoe naar bed ging, kon ik niet meer slapen.”

Via een vriendin werd Inge geattendeerd op de 8-weekse training ‘Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en besloot mee te doen.

Inge’s ervaring met de training:

Het feit dat je leert dat je soms niets MOET. Dat het goed is zoals het is. Dat je leert vriendelijk naar jezelf toe te zijn. Daar raakte ik in het begin tijdens zo’n oefening werkelijk ontroerd door.

“Gaandeweg leerde ik hoe goed het is om af en toe heel bewust uit mijn ‘doe-modus’ te stappen in plaats van automatisch te versnellen. Steeds vaker merkte ik dat ik daardoor de ruimte kreeg om anders te reageren. Juist op momenten waarop ik de neiging heb in de stress te schieten. Hoe beter ik die situaties leer herkennen, hoe minder stress ik ervaar. Ik voel me nu veel beter, slaap weer goed en kan oprecht genieten.  Op het werk gaat het weer goed. Al zijn er nog steeds stressmomenten, ik kan ze nu veel beter aan .”

Herken jij iets van jezelf in de ervaring  van Inge?
Ben je benieuwd of de training mindfulness iets voor jou is? Voorafgaand aan deelname maken we altijd eerst kennis. Op die manier kunnen we nader oriënteren  of de cursus aansluit bij jouw behoefte op dit moment.

Meer ervaringen lezen? klik hier

Praktische informatie over de training aanvragen? klik hier
Weten wanneer de volgende training start? klik hier
Liever even bellen? Bel me gerust op 06-24447688.