Uitgeestermeer schemer

Goed voor jezelf zorgen

Wanneer breekt het moment aan om goed voor jezelf te gaan zorgen?

Misschien even verduidelijken? In mijn optiek is goed voor jezelf zorgen niet persé hetzelfde als jezelf eens lekker verwennen.
Ook niet ‘ikke ikke ikke en de rest kan stikken’ of ‘na mij de zondvloed’. Met egoïsme heeft het niets te maken.

Met goed voor jezelf zorgen bedoel ik die dingen doen waarvan je zelf van binnen weet en voelt dat die goed voor jou zijn. Voor je lijf, voor je stemming, voor je relaties met anderen, voor je functioneren als mens, als ouder, als vriend, als zakenpartner, als werknemer. Dat is misschien wel anders dan wat je MOET volgens strenge ideeën van jezelf of anderen.

Velen van ons zijn opgegroeid in een tijdgeest waarin streng zijn voor jezelf heel normaal is. Anders, zo was de dreiging, vervallen we in narigheid.
We MOETEN steeds meer en mogen steeds minder. In hoofdzaak van onszelf. Tot het punt waarop we dat niet langer volhouden en we onbewust zoeken naar uitwegen. Meestal in de vorm van prettige verdoving.

We beseffen dat dit soort vluchtgedrag ons op termijn niet verder brengt. Integendeel zelfs,  we stagneren er door.  Maar hoe kan het anders?

We kunnen op elk moment opnieuw beginnen met goed voor onszelf zorgen. Op een vriendelijke manier.

Wanneer je daarbij wat ondersteuning kunt gebruiken dan is die beschikbaar.

Misschien is deelnemen aan de 8-weekse training Mindfulness iets voor je. Dan leer je de beginselen om goed voor jezelf zorgen op een vriendelijke manier.

Wat is Mindfulness? Klik hier

Op maandag 18 januari 2016 start de volgende 8-weekse mindfulnesstraining in Uitgeest.

Je kunt me mailen voor meer informatie en inschrijving of bellen op 06-24447688.

Nieuwsbrief ontvangen? klik hier