Mindfulness voor leidinggevenden – individueel

Waarom Mindfulness voor leidinggevenden – individueel?

Het individuele leergedrag van leidinggevenden is van grote invloed op organisatieverandering in het kader van duurzame inzetbaarheid.
Aan de andere kant wordt van leidinggevenden in de regel niet verwacht dat zij de eigen kwetsbaarheid tonen in trainingsituaties.

Urgentie is hoog
Duurzame inzetbaarheid staat hoog op de agenda. Nieuwe samenwerkingsvormen, bijvoorbeeld ‘Het Nieuwe Werken’,  hebben een 24/7 beschikbaarheidscultuur laten ontstaan waaraan het individu zich niet eenzijdig kan onttrekken.  Uit recente cijfers blijkt dat dit leidt tot grote mate van uitval van werknemers.
Om uitval te voorkomen is naast verbetering in coördinatie en afstemming binnen de organisatie  ook een aanpassing in individueel gedrag noodzakelijk. Op alle niveaus.

Mindfulness voor leidinggevenden is een individueel programma speciaal gericht op leidinggevenden in de organisatie.

– 8 bijeenkomsten van elk een uur.

 

Voordelen zijn:

– Deze individuele benadering stelt de leidinggevende in staat om zelf te ervaren wat de meerwaarde van Mindfulnessmeditatie is in het verbeteren van de kwaliteit in besluitvorming en het reduceren van stress.
– En het maakt mogelijk vanuit de eigen positie en ervaring adequater vorm te geven aan duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

Verder lezen in Financieel Dagblad:
Weg met de stress – door Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau dd 10 november 2015.

Het belang van niets doen – door Manfred Kets de Vries, Hoogleraar leiderschap en organisatieverandering INSEAD dd 3 oktober 2015.


Voor een aanbod op maat kunt u contact opnemen met drs. Annelies Blom, organisatiesocioloog en gecertificeerd Mindfulnesstrainer, bereikbaar via m. 06-24447688 of annelies [at] blomcoaching.nl.