bron: onbekend

Nu even n… wel!

Wees eerlijk; hoe vaak hoor jij jezelf zeggen: “hè nee, nu even niet!” terwijl je snel je aandacht weer richt op je smartphone?
Even ‘rust’ want daar ben je ontzettend aan toe.

Biedt digitale afleiding wel de rust die je zoekt?
Neurowetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het brein  overprikkeld raakt. (update: NRC 9 april 2017)

We ervaren steeds meer drukte in ons hoofd en raken oververmoeid. Niet omdat we van nature zo druk zijn. Integendeel. De technologische ontwikkelingen zijn toevallig zo gelopen, zonder dat we er erg in hadden.

Snelle veranderingen in het werk, toegenomen eenvoud waarmee we elkaar instant kunnen bereiken op ieder gewenst moment en deadlines die steeds strakker werden zijn oorzaken. In commercials wordt ons turbosnelheid beloofd alsof het de normaalste zaak van de wereld is: ‘Klus – klik – klaar’.

Klinkt mooi maar hoe realistisch is het?

Verwachtingen over en weer worden steeds verder opgestuwd.
Tot voorbij het punt waarop we nog op een gezonde manier kunnen blijven functioneren.

We worden massaal ziek van te hoge werkdruk, teveel informatie en teveel keuzestress. We gaan slechter slapen, meer piekeren en raken nog meer gestresst.

Wie gaat dat veranderen en goed voor ons zorgen?
Tja, wie?

Het antwoord is ontnuchterend simpel: in eerste instantie zullen wij zelf goed voor onszelf moeten zorgen. Anders houdt het zorgen voor anderen gelijk op.
Gelukkig kan dat ook. Met wat discipline en een beetje welwillendheid bij het aanleren van een opmerkzame manier van leven en werken. Als we bewuster leren leven, gaan we ons weer beter voelen en zijn we opnieuw in staat om energiek te zeggen: ja, nu even wel!

Wil jij ook begin maken met bewuster en wakker leven waardoor je je weer beter en positiever gaat voelen? Schrijf je dan in voor de 8-weekse Mindfulnesstraining.

Inschrijven?
Stuur een e-mail naar info [at] Blomcoaching.nl of via het contactformulier. Je ontvangt dan een kennismakingsformulier. Daarna volgt een persoonlijk gesprek.

Praktische informatie over de training lees je hier

Ervaringen van eerdere deelnemers lees je hier

Tarieven en vergoedingsmogelijkheden lees je hier

Trainingsdata 2017 lees je hier