Voor werkgevers

Voor werkgevers 2018-07-27T01:21:25+00:00

Bedrijfsarts & ARBO

De 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training is geïndiceerd bij herstel in de verzuimperiode na overbelasting. De training kan worden gestart minimaal 6 weken na ziekmelding. Belangrijk is dat de eerste signalen van herstel en terugkerende veerkracht aanwezig zijn. Mindfulnesstraining is gericht op signalering van vroege stresssignalen en stimuleren van adequate zelfzorg. Uit onderzoek blijkt een bewezen effect op decentreren, concentratie en focus.

Human Resources Management

De strijd om onze aandacht – in de huidige aandachtseconomie – is in volle hevigheid gaande. Een gemiddeld persoon gebruikt meer dan 6 uur per dag zijn smartphone. Een overdaad aan informatieruis leidt tot een toename van fouten en een afname in focus en slagkracht. Het brein is simpelweg niet in staat tot multitasking. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden. Gericht op het voorkomen van uitputting als gevolg van chronische informatiestress. Afleiding en ruis kosten de organisatie vele uren arbeidsproductiviteit waarin werknemers niet in staat zijn tot het generen van gewenste output.

De cijfers liegen er niet om. Alleen al in Nederland zijn 1 miljoen mensen met een burn-out geregistreerd. Een burn-out duurt gemiddeld 242 dagen (bron: Coronel Instituut AMC 2017). De kosten hiervan bedragen 1.8 miljard.

Blomcoaching.nl biedt een oplossing voor het reduceren van ongezonde werkstress aan leidinggevenden en werknemers. Door het versterken van leiderschapsvaardigheden op maat en in het bijdragen aan herstel in gezonde breinbelasting. Met aandacht voor zowel het individu als voor teamsamenwerking.

Mindfulness (MBCT/MBSR) of bewuste aandachtstraining versterkt de veerkracht en mentale weerbaarheid, verbetert concentratie en focus en voedt leiderschapscompetenties met zelfbewustzijn. Deze training past, mits zorgvuldig ingezet, optimaal bij duurzaam HR-beleid.

Voor organisaties biedt Blomcoaching.nl diverse workshops en mindfulnesstraining die passen binnen het vitaliteitsprogramma, met zowel actief beweging én meditatie.

Vol in ontwikkeling is het inzetten van aandachtstraining (mindfulnesstraining) op teamniveau. Met name interessant voor managementteams die hechten aan een duurzame visie en strategie-ontwikkeling, voorbij de quick fix. Stimuleren van creatieve oplossingen en reductie van foutmarges is een concreet eindpunt (KPI).

Mindfulnesstraining is effectief in het reduceren van stressklachten, deels ontwikkeld aan de Universiteit van Oxford en wetenschappelijk onderbouwd.

VMBN logo

  Programma’s

  In-Company workshops

  In-Company training

Contact opnemen