Voor werkgevers

Voor werkgevers 2018-11-08T13:44:51+00:00

Fris op het werk

Wat voor wie
‘Fris op het werk’ is een vitaliteitsprogramma met als kern loskomen, bewegen en mindfulness, speciaal gericht op werknemers in de organisatie (in-company).

Methode
Het programma bestaat uit een basisopzet van zes wekelijkse bijeenkomsten, deels buiten, waarin actief bewegen, yoga en mindfulness worden gecombineerd. Dit kan worden aangevuld met individuele coaching op maat en opfrissessies na drie en zes maanden.

Zonder betutteling of forceren.

Ongedwongen bewuster leren omgaan met stress en werkdruk.

Niet hoe het beter moet, maar hoe het lichter kan.

Resultaat
Doel van het programma is het reduceren van overmatige werkstress bij werknemers en preventie daarvan. Met inzet van deze methode wordt het bewust-zijn op eigen lichaamsconditie en mentale status hersteld en goed zelfmanagement bevordert.

Aangetoond
Dit programma is ontwikkeld en onderzocht door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en past in HR-beleid voor (re)vitalisering van werknemers.

Door vakkundige trainers
Frisophetwerk.nl is een samenwerking van Annelies Blom, organisatieadviseur/trainer, Karin Brand, sport- en fysiotherapeut en Betty van Zoelen, organisatiecoach/runtrainer.

Voor meer informatie en offerte:

Contact opnemen

HRM

De strijd om onze aandacht – in de huidige aandachtseconomie – is in volle hevigheid gaande. Een gemiddeld persoon gebruikt meer dan 6 uur per dag zijn smartphone. Een overdaad aan informatieruis leidt tot een toename van fouten en een afname in focus en slagkracht. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden.

Afleiding en ruis kosten de organisatie vele uren arbeidsproductiviteit waarin werknemers niet in staat zijn tot het generen van gewenste output.

De cijfers liegen er niet om. Alleen al in Nederland zijn 1 miljoen mensen met een burn-out geregistreerd. Een burn-out duurt gemiddeld 242 dagen (bron: Coronel Instituut AMC 2017). De kosten hiervan bedragen 1.8 miljard.

Blomcoaching.nl biedt een oplossing voor het reduceren van ongezonde werkstress aan leidinggevenden en werknemers.

Er zijn diverse programmamogelijkheden.

In-Company workshop in combinatie met out-company deelname aan groepstraining MBSR.

Mindfulness (MBCT/MBSR) of bewuste aandachtstraining versterkt de veerkracht en mentale weerbaarheid, verbetert concentratie en focus en voedt leiderschapscompetenties met zelfbewustzijn. Deze training past, mits zorgvuldig ingezet, optimaal bij duurzaam HR-beleid.

In-company training

Fris op het werk is een vitaliteitsprogramma dat is ontwikkeld als in-company training. Zonder betutteling of groepsdruk. Het accent ligt op ontwikkelen van vitaliteit en herstelvermogen.

Mindfulnesstraining is effectief in het reduceren van stressklachten, deels ontwikkeld aan de Universiteit van Oxford en wetenschappelijk onderbouwd.

Contact opnemen

Bedrijfsarts & ARBO

De 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training is geïndiceerd bij herstel in de verzuimperiode na overbelasting. De training kan worden gestart minimaal 6 weken na ziekmelding. Belangrijk is dat de eerste signalen van herstel en terugkerende veerkracht aanwezig zijn. Mindfulnesstraining is gericht op signalering van vroege stresssignalen en stimuleren van adequate zelfzorg. Uit onderzoek blijkt een bewezen effect op decentreren, concentratie en focus.

Contact opnemen
VMBN logo

  Programma’s

  In-Company workshops

  In-Company training

Contact opnemen