Het leven van Boeddha

De opleiding tot Mindfulnesstrainer heb ik deels gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness (CvM) in Amsterdam. Vanuit dit Centrum kwam een tijdje geleden de vraag of ik namens hen wilde bijdragen aan de tentoonstelling over ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’ in de Nieuwe Kerk op de Dam. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Heel graag.

Mindfulness zoals we dat nu kennen heeft een eeuwenoude traditie die voort komt uit de boeddhistische leer en afstamt van Siddharta Gautama Boeddha. De tentoonstelling vertelt het verhaal over het leven van Boeddha en zijn gedachtegoed. In september werd deze tentoonstelling geopend door niemand minder dan de Dalai Lama.

Gister was aan mij de beurt om als een van de Mindfulnesstrainers vorm te geven aan een dynamisch en actueel onderdeel van de expositie: het begeleiden van meditaties op de oranje mat, midden in de kerk.

Het was heel bijzonder om samen met bezoekers te mediteren en zo stilte te kunnen ervaren te midden van alle drukte van het stadse leven. Door de aandacht bewust naar de adem te brengen en op te merken wat zich maar voordoet in het moment zelf.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met februari 2019 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

In Uitgeest en Castricum starten weer nieuwe groepen met de 8-weekse mindfulnesstraining in januari 2019.

Meer over de 8-weekse Mindfulnesstraining lees je hier.

Aanmelden is nu al mogelijk.

2018-10-30T01:00:09+00:00