Zomer 2019 ‘back to basic’

De afgelopen weken was ik met mijn man en dochter op vakantie in de bergen. Kamperen, wandelen, vuurtje stoken. Geheel ‘back to basic’.  Ook deze keer trof het me hoe ideaal en ‘mindful’ dit is om op te laden, pas op de plaats te maken en zicht te krijgen op hoe verder. Mediteren, het richten van de aandacht op dit moment, beperkt zich niet tot het zitten op een meditatiekussen gelukkig. Het kan ook prima vorm krijgen in bijvoorbeeld een bergwandeltocht. De weerstand die ik al doende tegenkom is groot, om niet te zeggen hysterisch. Vooral in het begin.

‘Oh jee, dit kan ik niet.’

‘Dit is te zwaar voor me’.

‘Ik heb het zo warm.’

‘Mijn hart klopt mijn borstkas uit.’

‘Ik heb dorst.’

‘Ik heb pijn in mijn zij.’

‘Ik ga dit niet redden.’

En ondertussen toch maar de ene voet voor de andere blijven zetten, en goed letten op mijn ademhaling. Soms even pauzeren om de hartslag te kalmeren en dan gewoon weer doorlopen. Stap voor stap. Dan volgt het verlossende moment. Ik sta boven en al het innerlijke gemor zwijgt. Het heeft plaats gemaakt voor oprechte vreugde en dankbaarheid.

Gaandeweg tijdens zo’n bergvakantie trekt de mist op en wordt helder wat kan blijven en wat om verandering vraagt.

Zo betekent dat voor mij dit jaar heel concreet dat ik in het najaar 2019 geen 8-weekse Mindfulnesstrainingen zal starten in Uitgeest en Castricum.

Momenteel werk ik aan onderzoek voor de VMBN, de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers. Daarnaast ben ik bezig met studie over hoe mindfulness (of aandachts)training op het werk ingezet kan worden in relatie tot het onlangs gepubliceerde boek ‘McMindfulness’ van Ron Purser naast ‘Het onfeilbare denken’ van Daniel Kahneman en ‘Betere Mensen’ van Trudy Dehue. Daarover later meer. 

Advies en training met inzet van mindfulnesstechnieken bevordert het maken van keuzes die beter aansluiten bij wat werkelijk nodig is. Het past bij wat sociaal psycholoog Naomie Ellemers hierover zei in NRC, 8 augustus 2019.

Voor individuele coaching ben je nog steeds van harte welkom. Welke mogelijkheden er zijn, lees je hier.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? klik hier

Of bel me gerust op 06-24447688.

2019-08-11T12:38:56+00:00