Home 2020-05-05T14:34:41+00:00

Aanvaard het lot, wat dat ook moge zijn. (Seneca)

Herken je dit?

“Ik wil rust in mijn hoofd”

Piekeren

Al een tijdje slaap ik slecht. Ik lig ’s nachts vaak te piekeren. Overdag ben ik alleen maar bezig om alles voor elkaar te krijgen. Ik ben snel geprikkeld en dat maakt de sfeer er niet beter op. Ik kan nergens meer van genieten en voel me heel moe. Ik zou het graag veranderen.
Maar hoe?

Lees verder

“Ik wil het anders aanpakken”

Handvatten

Ik zoek handvatten om in gesprek te gaan met mijn baas of met mijn collega zonder dat mijn boosheid me in de weg zit. Ik wil gewoon mijn werk goed kunnen doen en dat lijkt soms onmogelijk. Ik ben perfectionistisch en wil graag alles goed doen. Ik heb wel steeds vaker het gevoel ‘waar doe ik het allemaal voor?’

Lees verder

“Ik wil kunnen loslaten”

Accepteren

Hoe kan ik weer echt ontspanning vinden en plezier beleven aan wat ik doe? In de ogen van anderen heb ik het allemaal goed voor elkaar maar zelf voel ik me alleen maar doodmoe. Ik kan steeds moeilijker dingen loslaten. ‘Maak je niet druk,’ zegt een ander dan. Maar hoe doe ik dat?

Lees verder

Kennismaking

Annelies Blom traint vaardigheden in leiderschap en bij vitaliteitsvragen. Zij is afgestudeerd in Sociologie, arbeid, organisatie & beleid; gecertificeerd Mindfulnesstrainer in de hoogste categorie en aangesloten bij de VMBN.

Eerder was Annelies organisatieadviseur. Ze deed onderzoek en advieswerk voor bedrijven en kennisinstituten en organiseerde trainingen in leiderschapsvaardigheden. Daarnaast was ze betrokken bij diverse leuke projecten met jonge mensen. Talentontwikkeling, innovatie en mobiel internet waren daarin belangrijke elementen.

Typerend voor haar stijl van werken is de combinatie van scherpe observatie, heldere analyse en een warm, zorgzaam hart.

“Aandacht, analyse en acceptatie. Dat maakt Annelies een expert op haar vakgebied. Ze weet precies welke vragen ze wel en niet moet stellen, kent de grenzen van haar klanten en, beter nog, haar eigen grenzen. Ze is een senior coach, die weet wat er in mensen omgaat en die weet wat werkdruk met mensen doet. Als je op zoek bent naar iemand die mindfulness vanuit een wetenschappelijke invalshoek benadert, dan moet je bij Annelies zijn. Geen gezever, geen flauwekul, maar praktisch toepasbare hulp met een menselijke touch.” (Y. Keijzers)

Meer over mij

Wat anderen zeggen

“Rustige, vriendelijke manier van begeleiden. Duidelijke leiding, voldoende inbreng geven aan iedereen. Veiligheid bieden. Ik heb heel veel aan deze weken gehad. Heb door alle tips, vragen en dergelijke grote stappen gezet en heb vertrouwen in de toekomst. ”


– Anita, 58 jaar

Een training bij Annelies betekent niet het afwerken van een programma ‘om het programma’. De deelnemer staat centraal en waar nodig wordt het programma daarop aangepast. Door haar eigen doorleving van beide trainingen en haar vermogen om aan te voelen wat er bij cursisten gaande is biedt Annelies Mindfulness trainingen waar zowel de beginner als de wat meer gevorderde mee verder komt!


– Kees, 51 jaar

“Deze training was erg waardevol voor mij. Heb geleerd meer stil te staan bij mezelf en mijn omgeving. Het gegeven “Gedachten zijn geen feiten” heeft me ontzettend veel ontspanning gegeven. Een paar weken later, na de training, viel het kwartje helemaal en kon ik een belangrijke knoop doorhakken. Dit bracht de rust waar ik naar zocht.”


– Karin, 47 jaar